Behoud het goede.
Heb jij kroonjuwelen gekregen? 

 

We hebben een adempauze gekregen. Over de hele wereld halen sommigen opgelucht adem in de nieuwe rust. Anderen voelen zich in ademnood, de zieken zelfs letterlijk. Hoe we in deze crisis terecht zijn gekomen en hoe er weer uit, daar spreken we genoeg over.  

Ik ben uitgenodigd een denktank te organiseren die formuleert wat ze wil behouden van deze verstilde tijd. 

Liever maak ik een kunstwerk, samen met jou en anderen. In een kunstwerk krijgt verbeelding vorm, en geloof, hoop en dromen. 

Er was geen afleiding, geen vlucht, geen ruis … wat werd er in jouw leven uitvergroot? 

Moest jij je waarden en normen herwaarderen, door dit onverwachte ‘hier en nu’? 

Wat vind je heerlijk in deze tijd, wat zou je willen dat altijd zo blijft? Wat had je willen voorkomen, was je bang? 

Heb je een inzicht gekregen dat je blik op de toekomst beïnvloedt? Wat is jouw rol daarin?

Mijn persoonlijke voorbeelden: zonder De Kunst was ik veel eenzamer geweest in de afgelopen periode. Ik ben weer gaan tekenen. Mondiaal: het virus ontstond door het eten van dieren. De enige vleessoort waar ik ooit zin in heb is chorizo. Ik offer ‘chorizo’: tenslotte ook gemaakt van mishandelde dieren. 

Deze twee inzichten heb ik te danken aan onze coronacrisis. Ik noem het ‘kroonjuwelen’. 

Heb jij ook kroonjuwelen gekregen?

Ik verzamel ze, in woord en beeld en geluid. Kies je eigen vorm. Uiteindelijk wil ik alle kroonjuwelen die ik verzameld heb, samenvoegen tot een kunstwerk. Inmiddels zie ik de vorm al ontstaan

 Werk je mee? Zoek contact met me - Ingrid Beverwijk - via helendeklinkers@gmail.comJe kan dit document doorsturen naar mensen van wie je denkt dat ze graag willen vormgeven wat ze ontdekt hebben de afgelopen tijd. Betracht wel wat afstemming daarbij, of check even van tevoren of degene daar prijs op stelt, niet willekeurig versturen alsjeblieft.