Culturele dialoog.


Onder de titel 'culturele dialoog' vertel ik hoe ik gekomen ben tot de opzet van de bijeenkomsten zoals die nu zijn ... ik lees, leef, ervaar, groei en na een tijdje kan ik dingen schrappen uit dat verhaal of toevoegen, vaak kunnen er dingen puntiger gezegd worden. Op dit moment ben ik aan het her-schrijven.

Woorden die waarschijnlijk niet geschrapt worden: kunst, wetenschap en spiritualiteit. Moederschap. Aandacht en aandachtig luisteren. Nada Brahma (alles is geluid). Waarnemen. Denken. Onze concepten. David Bohm en Krishnamurti. Dao van de Vrouw. Gnostiek.

En wat zeker blijft is 'het nieuwe leren': op basis van gelijkwaardigheid. Wat ik wil is kennis en ervaring delen om zo een steeds realistischer beeld te krijgen van de realiteit. Dat kan met mensen wiens denkbeelden en cultuur we delen, wel zo interessant om dat met mensen te doen die niet tot onze vertrouwde groep behoren (vandaar dat al mijn bijeenkomsten open staan voor niet-betalende introducees). En zo verder tot aan 'niets = alles' of het 'daar zijn geen woorden voor'.

december 2019

Ingrid Beverwijk